ERP implementatie

Implementatie strategieën

Het implementeren van een ERP systeem kan zeer complex worden. Er zijn talloze zaken waar u op dient te letten. Een daarvan is de keuze hoe geleidelijk u de implementatie aanpakt. Wij onderscheiden hiervoor drie verschillende manieren.

Big Bang strategie

De meeste handelsbedrijven kiezen bij de implementatie van ERP voor een plotselinge eenmalige overgang naar het nieuwe systeem. Het oude systeem wordt in één keer vervangen en er is geen weg meer terug. Dit wordt ook wel de Big Bang strategie genoemd.

Lees meer

Gefaseerde Implementatie

De een na populairste vorm van integratie. In tegenstelling tot de Big Bang worden niet alle afdelingen en werknemers overgezet naar het nieuwe systeem. Het ERP systeem zal in delen door de organisatie geïmplementeerd worden. Dit kan bijvoorbeeld per afdeling, kantoor of module.

Lees meer

Parallelle adaptatie

Dit is een tussenvorm van de vorige twee. Hoewel er een nieuw systeem in gebruik wordt genomen waarbij iedereen tegelijkertijd over kan gaan (bing bang) blijft tegelijkterijd met het oude systeem gewerkt worden. Dit zorgt voor een stuk meer veiligheid. Als er grote problemen ontstaan met het nieuwe systeem dan kan er meteen geswitcht worden naar het oude vertrouwde systeem.

Lees meer

Wij zullen de voor- en nadelen van iedere strategie met u bespreken. Iedere strategie heeft zo zijn voor en nadelen. In een aantal artikelen zullen wij deze drie methodes apart bespreken.

×

ERP informatiepakket aanvragen

Aanvragen