Wet- en regelgeving

Net als iedereen zijn ook handelsbedrijven gebonden aan wetgeving. Omdat groothandels vaak in veel verschillende producten handelen is het niet altijd makkelijk om alle regelgeving in de gaten te houden en correct na te leven. Als u een ERP systeem kiest is het raadzaam om u te verdiepen in de sectorspecifieke regels die voor uw bedrijf gelden. Wanneer u namelijk een branche specifiek ERP systeem kiest dan is de kans groot dat zij en oplossing klaargestoomd hebben om u hierbij te helpen.

Een voorbeeld hiervan is als u handelt in levensmiddelen of medicijnen. Het is dan erg belangrijk dat het ERP een goede oplossing heeft als, om wat voor reden dan ook, producten snel teruggehaald moeten worden. Bij groothandels in bijvoorbeeld papier zal een call back veel minder snel voorkomen of urgent zijn. Om bij het voorbeeld van levensmiddelen te blijven; dan is de kans groot dat u regelmatig wordt gecontroleerd door bevoegde autoriteiten. Deze autoriteiten moeten dan direct alle verplichte gegeven geleverd kunnen worden. Als u dit niet voor elkaar krijgt riskeert u boetes of erger.

Een ander aspect hiervan is kwaliteitscontrole. Bij handel in levensmiddelen of medicijnen is het verplicht dat alle producten zijn voorzien van een goed leesbaar label waar allergie informatie op staat. Een ERP beheert al deze informatie en zorg dat de producten op de juiste manier gelabeld kunnen worden.

×

ERP informatiepakket aanvragen

Aanvragen