Wat is ERP

ERP voor de Groothandel

Groothandels en distributeurs zijn de grootste gebruikers van ERP systemen. Een onderzoek van de Aberdeen Group claimt dat 92% van de bedrijven in deze sector een systeem als ERP in plek hebben om hun bedrijfsprocessen aan te sturen.

Het lastige voor handelsbedrijven is dat ze vaak met lage marges werken en veel producten verschepen waardoor communicatie door de supply chain heen erg goed geregeld moet worden. Het wordt ook steeds duidelijker dat het niet genoeg is om alleen te kijken naar interne processen. Goede voorspellingen van klantenvraag met beschikbare data blijken cruciaal voor het succes van een groothandel/distributiebedrijf.

In de toekomst lijkt het niet snel makkelijker te worden. Klanten wennen snel aan goede service en worden steeds veeleisender qua levering van goederen. Steeds vaker worden kleine hoeveelheden goederen verstuurd. Ook hier is een ERP systeem erg belangrijk. Alle bedrijfsprocessen kunnen in het overkoepelend IT structuur van ERP worden verbonden. Gegevens waar groothandels voornamelijk wat aan hebben zijn: Klanteninformatie, inkooporders, order statussen, warehousemanagement en transport.

Hoe begint u met ERP?

Voor groothandels is een ERP systeem onmisbaar. Dit is uiteraard wel op voorwaarde dat de implementatie van het ERP systeem succesvol verloopt.

Lees meer

ERP voordelen voor handelsbedrijven

Op deze site staat veel informatie over ERP voor handelsbedrijven. U zult er al snel achter komen dat de implementatie van ERP geen eenvoudige zaak is.

Lees meer
×

ERP informatiepakket aanvragen

Aanvragen