Hoe begint u met ERP

Voor groothandels is een ERP systeem onmisbaar. Dit is uiteraard wel op voorwaarde dat de implementatie van het ERP systeem succesvol verloopt. Nog te vaak mislukken ERP projecten bij handelsbedrijven doordat er fouten worden gemaakt in de voorbereiding. Zo hebben bedrijven niet altijd genoeg zicht op de bedrijfsprocessen en op welke manier een ERP systeem deze processen moet ondersteunen.

Dit kan er bijvoorbeeld toe leiden dat belangrijke functionaliteiten niet worden geïmplementeerd of dat er juist voor een te groot ERP systeem wordt gekozen. Het is dus aan te raden om goed na te denken over een opsomming van de processen en modules die een ERP moet ondersteunen. Hierbij moet diep worden ingegaan op de aard van het bedrijf en de manier van werken. Er zijn altijd algemene vragen als:

  • Welk budget is er beschikbaar voor een implementatie?
  • Wie gaan met het ERP-systeem werken en wat zijn daarom de gevolgen voor het gebruikersgemak?
  • Is het aannemelijk dat het personeel snel genoeg het nieuwe systeem eigen kan maken?
  • Hebt u voldoende IT kennis in huis om het ERP systeem technisch te ondersteunen?

Dit zijn vragen die voor ieder bedrijf van belang zijn. Zo een lijst gaat echter lang niet diep genoeg. Er moeten zeer specifieke en ook branche gerelateerde vraagstukken worden behandelt. Dit kan zeer complex worden en op deze site proberen wij u daarom van onafhankelijke en deskundige informatie te voorzien.

×

ERP informatiepakket aanvragen

Aanvragen